Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su raudonaisiais ikrais, kalmarais ir krevetėmis
"Caro" salotoms su krevetėmis ir raudonaisiais ikrais ruošti galite rinktis šaldytas arba virtas šaldytas krevetes. Antrąjį variantą tereikia atitirpinti, nes produktas jau paruoštas naudoti. Rinkdamiesi šaldytas krevetes, atkreipkite dėmesį į ledo ir sniego kiekį pakuotėje. Jų neturėtų būti per daug. Raudonieji ikrai salotose atlieka pagrindinės puošmenos vaidmenį. Natūralūs ikrai yra maži ir trapūs, juose yra branduolys. Jie yra sveiki, be plėvelių ir įtrūkimų.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Puode užvirinkite vandenį. Pasūdykite ir sudėkite kalmarų skerdenas. Kai vanduo vėl užvirs, virkite kalmarus 2-3 minutes. Tada jūros gėrybes išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Užvirinkite vandenį, sudėkite krevetes ir palaukite, kol vanduo vėl užvirs. Krevetes virkite 3 minutes, tada išimkite, atvėsinkite ir nulupkite.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Į dubenį sudėkite kalmarus ir pusę krevečių. Pusę atidėkite į šalį ir patiekite. Sudėkite surimį, sūrį ir griežinėliais supjaustytus kiaušinius. Raudonuosius ikrus sudėkite prie likusių sudedamųjų dalių arba atidėkite į šalį, kad būtų galima patiekti. Pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite majonezu ir išmaišykite. Salotinę ar kitą gilų indą ištepkite augaliniu aliejumi arba uždenkite maistine plėvele. Į dubenį sandariai sudėkite salotas. Uždenkite maistine plėvele ir 30-35 min. padėkite į bendrą šaldytuvo skyrių.
Kategorijos