Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Carskij" su vištiena ir kiaušiniu
"Caro" salotos su vištiena - puiki alternatyva tiems, kurie nemėgsta žuvies. Tradiciškai šis patiekalas patiekiamas pyrago pavidalo ir puošiamas šviežių agurkų rožėmis. Rinkdamiesi filė, atkreipkite dėmesį į jos dydį. Geriausia pirkti vidutinio dydžio vištieną, tai sumažina tikimybę, kad mėsoje bus augimo hormonų. Kad filė taptų minkšta, prieš kepant ją galima 1 valandą marinuoti citrinos sultyse.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Į puodą įpilkite šalto vandens, įberkite druskos pagal skonį ir užvirinkite. Tada nuleiskite filė ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių. Leiskite vištienai atvėsti, tada ją susmulkinkite.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Sutarkuokite morkas ir svogūnus, o grybus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite daržoves, kol jos suminkštės ir lengvai apskrus. Atskirai apkepkite griežinėliais supjaustytus grybus.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Atvėsusias bulves sutarkuokite tarka. Po to sudėkite jas į lėkštėje esantį kepimo žiedą ir aptepkite majonezo sluoksniu. Tada ant bulvių sudėkite vištieną. Ant viršaus užtepkite majonezo. Ant vištienos sudėkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Kiaušinius sutarkuokite ir sudėkite ant keptų daržovių. Įpilkite majonezo. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite grybus. Pagal poreikį įpilkite majonezo. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir sudėkite ant grybų. Dėkite salotas į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos