Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carsky" su krabų lazdelėmis ir krevetėmis
Salotos "Tsarsky" gaminamos iš jūros gėrybių ir pasižymi išskirtiniu patiekimu. Šios salotos puošiamos raudonaisiais ikrais arba upėtakių gabalėliais. Dažniausiai sudėtyje yra krevečių, krabų mėsos ir kitų jūros gėrybių. Krabų lazdelės ir krabų mėsa yra tarpusavyje pakeičiamos, nes abu šie produktai yra surimi krabų, maltos baltosios žuvies imitacijos. Krevetės yra mažai kaloringas ir dietinis produktas. Jose yra baltymų, kalcio, omega-3 ir daugiausiai jodo tarp jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų padažą. Dubenėlyje lygiomis dalimis sumaišykite gaubtagyvių ikrus ir majonezą, išmaišykite. Įdėkite į maišelį arba kepimo maišelį.
Žingsnis 2
Išvirkite krevetes. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu ir užvirkite. Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą jūros druskos. Jei krevetės nuluptos, druskos kiekį sumažinkite perpus. Įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir gvazdikėlius. Nuleiskite krevetes į puodą, virkite nuo antrojo virimo momento apie 5-7 minutes. Tada sudėkite krevetes į sietelį, atvėsinkite ir nulupkite.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Tam paimkite salotinę, formą su žemais šonais arba plokščią indą ir formavimo žiedą. Kaip pirmąjį sluoksnį sutarkuokite bulves ant stambiagrūdės tarkos, padarykite majonezo padažo tinklelį. Toliau - sūris ir padažas. Tada sudėkite kiaušinius, juos sutarkuokite ant smulkiagrūdės tarkos, užtepkite padažo sluoksnį. Išdėliokite krabų lazdeles ir nedidelį kiekį padažo. Išlyginkite paviršių ir ant viršaus išdėliokite krevetes.
Kategorijos