Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Fresh" su lašiša
Lengvos ir sveikos salotos su lengvai sūdyta lašiša ir traškiu salotų mišiniu. Padažas - tai švelnus šiek tiek aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro majonezas, wasabi ir raudonieji ikrai. Vietoj lašišos galite naudoti bet kokią raudoną lengvai sūdytą žuvį. Jei norite, į salotas galite įdėti vyšninių pomidorų ir avokadų, kad patiekalas taptų dar skanesnis. Salotos puikiai atrodys ant šventinio stalo. Jūsų svečiai jas tikrai įvertins!
Žingsnis 1
Nulupkite lengvai sūdytos lašišos filė odą ir supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, wasabi ir raudonuosius ikrus.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje paruoškite padažą salotų lapams: sumaišykite alyvuogių aliejų ir grūdėtąsias garstyčias.
Žingsnis 4
Salotų lapus užpilkite garstyčių ir aliejaus padažu. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Salotų lapus sudėkite į lėkštę kaip "pagalvę". Ant viršaus išdėliokite lašišos griežinėlius.
Žingsnis 6
Žuvį užpilkite majonezo ir ikrų padažu.
Žingsnis 7
Salotas papuoškite raudonaisiais ikrais ir mikrožalumynais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos