Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Grybų giraitė" su grybais pagal žingsnius
Šampinjonai yra labai skanūs ir sveiki grybai. Dėl mažo kaloringumo ir didelio baltymų kiekio šie grybai taip pat naudojami dietiniais tikslais. Grybai ypatingi tuo, kad juos galima vartoti bet kokiu pavidalu - šviežius, virtus, keptus, konservuotus. Skanios ir sočios salotos gaminamos iš marinuotų grybų, rūkytos vištienos, morkų ir šviežių agurkų, užpiltų majonezu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite svogūną. Po poros minučių sudėkite morkas. Apibarstykite druska, pipirais. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir troškinkite, kol skystis išgaruos. Rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais griežinėliais. Šviežią agurką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite rūkytą vištieną į salotinę. Padarykite majonezo tinklelį. Tada sudėkite morkas ir svogūnus, aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis - agurkai ir kiaušiniai, kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite sveikus grybus. Dėkite salotas porai valandų į šaldytuvą, kad susigertų.
Kategorijos