Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Grybų giraitė" su korėjietiškomis morkomis
Salotos "Mushroom Glade" su korėjietiškomis morkomis bus puikus šventinis malonumas. Korėjietiškos morkos laikomos dietiniu produktu, nes 100 g jų yra 121 kcal. Jei nuspręsite morkas gaminti patys, verta įsigyti specialų įrankį pjaustymui. Jei morkos yra sausos, prieš gamindami jas kelias valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Į salotų sudėtį taip pat įeina sūris, todėl geriau rinktis kietąsias jo rūšis - pavyzdžiui, olandišką, ementalio ar rusišką.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves ir kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu, pastatykite ant viryklės ir virkite 8-10 minučių nuo užvirimo momento. Po to kiaušinius perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite lukštus. Tada juos sutarkuokite stambia tarka. Į kitą puodą sudėkite bulves, užpilkite vandeniu ir virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį, atvėsinkite ir nulupkite bulves, sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Gilų dubenį išklokite maistine plėvele. Grybus sudėkite ant dugno kepurėlėmis į apačią. Apibarstykite petražolėmis ir lengvai aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis - korėjietiškos morkos, jas taip pat ištepkite majonezu ir sutrinkite. Sudėkite sūrį, tada kumpį ir virtus kiaušinius. Kiekvieną ingredientą aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Kaip paskutinį sluoksnį paskleiskite tarkuotas bulves ir švelniai išlyginkite majonezu salotų paviršių.
Kategorijos