Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Grybų giraitė" su opiatais pagal žingsnius
Salotos "Grybų giraitė" ne tik įspūdingai atrodo ant šventinio stalo, bet ir stebina beprotiškai gardžiu ingredientų deriniu. Taip pat šis patiekalas pavadintas "Miško giraitė", nes tokią vietovę primena salotų viršuje stūksantys opiatoriai. Kad svogūnai būtų dar skanesni, juos reikia marinuoti, o marinatui prieš tai reikia užvirinti ir atvėsinti vandenį.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Sumaišykite vandenį, actą, druską ir cukrų. Supjaustykite svogūnus, supilkite juos į marinatą, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tada marinatą nuo svogūnų nusunkite.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Bulves, morkas ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite vištieną, susmulkinkite krapus ir žaliuosius svogūnus, šiaudeliais supjaustykite agurkus. Iš agurkų išspauskite skystį. Bulves, morkas ir kiaušinius pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Padėkite formą ant didelės lėkštės. Tada išdėliokite produktus tokia tvarka: bulvių, vištienos, marinuotų svogūnų, morkų, agurkų, kiaušinių ir sūrio sluoksnis, kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Tada salotas pabarstykite krapais ir išdėliokite grybus. Formos perimetrą aptepkite majonezu ir ant jo išdėliokite žaliuosius svogūnus. Uždenkite salotas maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Tada išimkite, nuimkite plėvelę ir formą.
Kategorijos