Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Leningradas" su menke
Paprastos atlikimo ir lengvos salotos "Leningradskij" su menke papuoš šventinę puotą! Šis užkandis su virta jūros žuvimi buvo išrastas Sovietų Sąjungos laikais. Žuvies priedas prie stalo visada aktualus, ypač jei mėsos patiekalas yra pagrindinis to vakaro patiekalas! Salotoms reikia iš anksto pasiruošti. Reikia išvirti menkę, ryžius ir vištos kiaušinį. Po to ingredientai susmulkinami ir išdėliojami sluoksniais naudojant specialią formą. Taip patiekalas tampa gražesnis!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės stambia tarka sutarkuokite sūrį. Susmulkinkite šprotus ir įmaišykite į salotas.
Žingsnis 2
Atidėkite tarkuotą sūrį ir sutarkuokite virtą vištienos kiaušinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite virtą menkės filė. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 4
Padėkite salotų formą ant gražios lėkštės. Į apatinį sluoksnį sudėkite ryžius, tada - pjaustytą menkės filė. Po to dėkite tarkuoto vištos kiaušinio sluoksnį ir aptepkite majonezu. Ant salotų viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 5
Išimkite formą salotoms išdėlioti. Atlikta!
Kategorijos