Publikavimo data: 2024-02-04
Salotos "Mimosa" su rausvąja lašiša receptas
Amžinąja sovietinės virtuvės klasika laikomos salotos "Mimosa" ant mūsų stalų pateko praėjusio amžiaus pabaigoje ir greičiausiai liks ant jų amžinai. Mimozos salotos yra vienos iš daugiasluoksnių salotų protėvių, kurias ragauti yra menas: reikia labai tiksliai apskaičiuoti šaukšto panardinimo į apetitą žadinančią masę gylį, kad nepraleistumėte nė vieno ingrediento. Taigi šias įvairiaspalves salotas gaminti ir valgyti yra menas.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir kelis kartus nuplaukite jas po šaltu vandeniu, morkas nulupkite. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Bulves ir morkas virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Suskaldykite konservuotą maistą į smulkius pluoštus.
Žingsnis 6
Sudėkite salotas: ant salotinės dugno sudėkite žuvies sluoksnį ir aptepkite majonezu. Sudėkite sluoksnį tarkuotų bulvių, ištepkite majonezu, tada sudėkite sluoksnį svogūnų ir juos ištepkite, tada sudėkite sluoksnį morkų, vėl ištepkite majonezu. salotoms patiekti naudokite specialų žiedą.
Žingsnis 7
Dėkite sluoksnį virtų kiaušinių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 8
Palikite salotas šaldytuve 1 valandai, tada patiekite.
Kategorijos