Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos "Mimosa" su lašiša
Žinomos "Mimoza" salotos ruošiamos iš žuvies konservų, virtos vištienos ir net virtos jautienos. Kitas labai sėkmingas būdas senas salotas paruošti naujai - joms ruošti naudoti raudonąją žuvį, pavyzdžiui, mažai sūdytą arba rūkytą lašišą. Lašiša gerai pažįstamoms "Mimozoms" suteiks naujo skonio, o kitu atveju salotos išliks tokios pat nepakartojamai švelnios ir oro.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nedideliame inde paruoškite svogūnų marinatą: sumaišykite vandenį, stalo actą, 0,2 šaukštelio druskos ir cukrų. Supjaustykite svogūnus mažais kubeliais ir 10-15 min. užpilkite marinatu. Nulupkite bulves ir morkas ir atskirai jas sutarkuokite stambia tarka. Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vištienos kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite: baltymus - stambia tarka, o trynius - smulkia tarka.
Žingsnis 2
Išdėliokite salotų sluoksnius. Padėkite formą ant plokščios lėkštės. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite tarkuotas bulves, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite majonezu. Nusausinkite marinatą nuo svogūnų ir apibarstykite juo bulves. Ant viršaus tolygiai paskleiskite lašišą ir vėl šiek tiek patepkite majonezu. Tada išdėliokite morkas, šiek tiek pasūdykite, aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotais kiaušinių baltymais. Kiaušinių baltymų sluoksnį patepkite majonezu ir pabarstykite virtais tryniais.
Kategorijos