Publikavimo data: 2024-06-22
Salotos "Rugpjūtis"
Šį receptą man papasakojo draugė. Ji keletą kartų gamino šias salotas mūsų bendrų išvykų iš miesto metu. Šiek tiek patobulinau salotų sudėtį, suteikdama joms pikantiškumo marinuotais svogūnais. Pasirodė itin sveikas ir mažai kalorijų turintis patiekalas.
Žingsnis 1
Špinatų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite juos į gražų gilų dubenį.
Žingsnis 2
Virtus burokėlius supjaustykite šiaudeliais, o brinzą - kubeliais.
Žingsnis 3
Marinuokite raudonąjį svogūną. Supjaustykite jį pusžiedžiais. Marinatui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų. Marinatu užpilkite svogūnus ir palikite 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 4
Burokėlius, bryndzą ir marinuotus svogūnus sudėkite į dubenį su špinatais. Salotas apšlakstykite marinatu, likusiu nuo raudonųjų svogūnų.
Žingsnis 5
Salotas pabarstykite kedro riešutais ir sėklų mišiniu (sezamų, moliūgų sėklų, linų sėmenų).
Kategorijos