Salotos "Rugpjūtis" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Salotos "Rugpjūtis"

Šį receptą man papasakojo draugė. Ji keletą kartų gamino šias salotas mūsų bendrų išvykų iš miesto metu. Šiek tiek patobulinau salotų sudėtį, suteikdama joms pikantiškumo marinuotais svogūnais. Pasirodė itin sveikas ir mažai kalorijų turintis patiekalas.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Rugpjūtis" Žingsnis 1
Špinatų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite juos į gražų gilų dubenį.

Žingsnis 2

Salotos "Rugpjūtis" Žingsnis 2
Virtus burokėlius supjaustykite šiaudeliais, o brinzą - kubeliais.

Žingsnis 3

Salotos "Rugpjūtis" Žingsnis 3
Marinuokite raudonąjį svogūną. Supjaustykite jį pusžiedžiais. Marinatui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų. Marinatu užpilkite svogūnus ir palikite 5 minutes pastovėti.

Žingsnis 4

Salotos "Rugpjūtis" Žingsnis 4
Burokėlius, bryndzą ir marinuotus svogūnus sudėkite į dubenį su špinatais. Salotas apšlakstykite marinatu, likusiu nuo raudonųjų svogūnų.

Žingsnis 5

Salotas pabarstykite kedro riešutais ir sėklų mišiniu (sezamų, moliūgų sėklų, linų sėmenų).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos