Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos "Silkė po sniegu".
Kai kalbama apie salotas su silke, dauguma žmonių pagalvoja apie "Silkę po kailiu", tačiau aš noriu jums pasiūlyti kitas, bet ne mažiau skanias, sočias ir originalias salotas "Silkė po sniegu". Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šių salotų ingredientai tarpusavyje nedera, tačiau iš tiesų yra visiškai priešingai. Jie puikiai dera tarpusavyje, virsdami maloniu, stebuklingu, išskirtiniu skonio malonumo fejerverku.
Žingsnis 1
Įdėkite kietai virtus kiaušinius išvirti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Į 200 mililitrų šalto vandens suberkite cukrų, druską ir acto rūgštį ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai ištirps. Į šį sūrymą sudėkite supjaustytus svogūnus ir palikite marinuotis 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Vienos silkės filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotinės dugną.
Žingsnis 5
Iš marinuotų svogūnų nusausinkite sūrymą ir sudėkite juos ant silkės.
Žingsnis 6
Nulupkite obuolį ir išimkite šerdį. Tarkuokite stambia tarka kaip kitą sluoksnį. Ant viršaus užtepkite majonezo.
Žingsnis 7
Atskirkite baltymus nuo trynių, pastaruosius sutarkuokite smulkia trintuve ir ant viršaus padarykite majonezo voratinklį.
Žingsnis 8
Ant trynių ir majonezo užberkite ką tik iš šaldiklio ištrauktus lydytus sūrius. Ant viršaus uždėkite majonezo akutes.
Žingsnis 9
Paskutinis salotų sluoksnis bus baltymai, sutarkuoti ant tarkos ir padengti majonezo voratinkliu. Dėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad susigertų.
Kategorijos