Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais

Smaragdinės salotos su kiviais - tikras atradimas šeimininkėms, norinčioms nustebinti svečius kuo nors egzotišku ir skaniu. Neįprasta patiekimo forma ir kivių rūgštumas daro salotas ypač patrauklias. Jei visus ingredientus paruošite iš anksto, paruošimas užtruks labai trumpai. Šis ryškus, spalvingas patiekalas taps bet kokio šventinio stalo puošmena.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Atvėsusią vištienos filė supjaustykite kubeliais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos kubeliais.

Žingsnis 2

Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais Žingsnis 2
Pradėkite dėlioti sluoksnius. Paimkite didelį ir plokščią indą, ant jo tolygiai paskleiskite paruoštą vištienos filė. Tada išdėliokite smulkintą svogūną, o ant viršaus dėkite tinklelio pavidalo majonezo. Su kiekvienu nauju sluoksniu stenkitės sumažinti skersmenį, kad galiausiai salotos gautųsi tolygaus sklindžio pavidalo.

Žingsnis 3

Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Dėkite sluoksnį sūrio, sluoksnį pomidorų, sluoksnį kiaušinių ir vėl užtepkite majonezo tinklelį. Tik dabar majonezu aptepkite ir salotų šonus. Tada visą skersmenį apibarstykite tarkuotu sūriu. Salotas atsargiai uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.

Žingsnis 4

Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą šviežiais kiviais. Vaisius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, kuriuos tolygiai paskirstykite po visą salotų paviršių. Galite improvizuoti, išdėstydami kivius taip, kaip norite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos