Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Smaragdinė sklaida" su kiviais
Smaragdinės salotos su kiviais - tikras atradimas šeimininkėms, norinčioms nustebinti svečius kuo nors egzotišku ir skaniu. Neįprasta patiekimo forma ir kivių rūgštumas daro salotas ypač patrauklias. Jei visus ingredientus paruošite iš anksto, paruošimas užtruks labai trumpai. Šis ryškus, spalvingas patiekalas taps bet kokio šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Atvėsusią vištienos filė supjaustykite kubeliais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos kubeliais.
Žingsnis 2
Pradėkite dėlioti sluoksnius. Paimkite didelį ir plokščią indą, ant jo tolygiai paskleiskite paruoštą vištienos filė. Tada išdėliokite smulkintą svogūną, o ant viršaus dėkite tinklelio pavidalo majonezo. Su kiekvienu nauju sluoksniu stenkitės sumažinti skersmenį, kad galiausiai salotos gautųsi tolygaus sklindžio pavidalo.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Dėkite sluoksnį sūrio, sluoksnį pomidorų, sluoksnį kiaušinių ir vėl užtepkite majonezo tinklelį. Tik dabar majonezu aptepkite ir salotų šonus. Tada visą skersmenį apibarstykite tarkuotu sūriu. Salotas atsargiai uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą šviežiais kiviais. Vaisius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, kuriuos tolygiai paskirstykite po visą salotų paviršių. Galite improvizuoti, išdėstydami kivius taip, kaip norite.
Kategorijos