Publikavimo data: 2024-09-22
Salotos su apelsinais, lašiša ir alyvuogėmis
Salotos su apelsinais, lašiša ir alyvuogėmis yra labai skanios, rafinuotos ir nesudėtingos paruošti. Neįprastas sūdytos žuvies, sūrio ir apelsinų derinys sukuria harmoningą ir subtilų skonių derinį. Tokias salotas galima sumaišyti arba sluoksniais išdėlioti tešlos žiede. Su salotų sudėtimi galima eksperimentuoti pagal savo skonį, pridedant sezamo, imbiero, pipirų, salotų lapų. Salotos gaunasi labai ryškios ir spalvingos, jos papuoš šventinį stalą bet kokia proga.
Žingsnis 1
Apelsiną supjaustykite griežinėliais, nulupkite membranas. Tada supjaustykite mažais gabalėliais. Alyvuoges supjaustykite žiedais. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Iš lengvai sūdytos lašišos filė išpjaukite 7 plonas juosteles. Likusią filė supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite agurką ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite. Į indą įdėkite kepimo žiedą, jo vidines sieneles patepkite aliejumi. Tada paruoštas lašišos juosteles išdėliokite ratu palei žiedo sieneles. Užpildykite kepimo žiedą salotomis tankiu sluoksniu, kad jis gerai išlaikytų formą. Tada atsargiai nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos