Salotos su brokoliais ir vynuogėmis su anakardžių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Salotos su brokoliais ir vynuogėmis su anakardžių padažu

Įdomus atradimas mėgstantiems sveiką maistą - čia žali brokoliai supjaustyti labai plonais griežinėliais kaip karpačio, tą patį galite padaryti ir su žiediniais kopūstais. Padažui galima naudoti bet kokius riešutus: pekano, makadamijos, migdolų ar lazdyno riešutus - čia tinka ir baltieji pipirai, o įpylus šiek tiek acto ir Dižono garstyčių, padažas bus labai panašus į majonezą. Šiame padaže taip pat sveikintinas česnakas, bet svarbiausia, kad jis turi būti su virintu vandeniu, tada šaldytuve išliks 3-4 dienas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite padažą: anakardžius sutrinkite blenderiu iki labai smulkių trupinių, supilkite 4-5 šaukštus alyvuogių aliejaus ir dar šiek tiek pakaitinkite, tada įpilkite 4 šaukštus citrinos sulčių, druskos, pipirų, Provanso žolelių ir kaskart plakant supilkite 4-6 šaukštus verdančio vandens.

Žingsnis 2

Salotos su brokoliais ir vynuogėmis su anakardžių padažu Žingsnis 2
Brokolius supjaustykite labai plonais griežinėliais, sudėkite į gilų dubenį, užpilkite padažu ir palikite pastovėti.

Žingsnis 3

Salotos su brokoliais ir vynuogėmis su anakardžių padažu Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į didelę lėkštę, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite pusės citrinos sultimis ir likusiu alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 4

Perpjaukite vynuoges per pusę. Peiliu susmulkinkite pekano riešutus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos