Publikavimo data: 2024-10-23
Salotos su brokoliais ir vynuogėmis su anakardžių padažu
Įdomus atradimas mėgstantiems sveiką maistą - čia žali brokoliai supjaustyti labai plonais griežinėliais kaip karpačio, tą patį galite padaryti ir su žiediniais kopūstais. Padažui galima naudoti bet kokius riešutus: pekano, makadamijos, migdolų ar lazdyno riešutus - čia tinka ir baltieji pipirai, o įpylus šiek tiek acto ir Dižono garstyčių, padažas bus labai panašus į majonezą. Šiame padaže taip pat sveikintinas česnakas, bet svarbiausia, kad jis turi būti su virintu vandeniu, tada šaldytuve išliks 3-4 dienas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: anakardžius sutrinkite blenderiu iki labai smulkių trupinių, supilkite 4-5 šaukštus alyvuogių aliejaus ir dar šiek tiek pakaitinkite, tada įpilkite 4 šaukštus citrinos sulčių, druskos, pipirų, Provanso žolelių ir kaskart plakant supilkite 4-6 šaukštus verdančio vandens.
Žingsnis 2
Brokolius supjaustykite labai plonais griežinėliais, sudėkite į gilų dubenį, užpilkite padažu ir palikite pastovėti.
Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į didelę lėkštę, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite pusės citrinos sultimis ir likusiu alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Perpjaukite vynuoges per pusę. Peiliu susmulkinkite pekano riešutus.
Kategorijos