Publikavimo data: 2024-05-25
Salotos su bulguru, kvinoja ir fetos sūriu
Niūrios rudens dienos mokslo metų pradžioje nepagerina nuotaikos - tai atgaivina prisiminimus apie šiltus vakarus pajūryje ir gurmaniškus patiekalus vasaros lauko kavinėse. Tačiau jei pietums su savimi pasiimsite salotų su bulguro, kvinojos ir fetos sūriu, galite stebuklingai persikelti į tą nuostabų laiką.
Žingsnis 1
Išvirkite grūdus. Į puodą įpilkite 200 ml vandens, užvirinkite, pasūdykite ir į vandenį suberkite bulgurą bei kvinoją. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol kruopos išvirs, apie 20 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Dubenyje sumaišykite džiovintus pomidorus, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir Kajeno pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite bulgurą ir kvinoją, suberkite saldžiąsias paprikas, rukolą, vyšninius pomidorus ir išmaišykite. Salotas sudėkite į pietų dėžutę, ant viršaus uždėkite fetos sūrio griežinėlių ir užpilkite padažu.
Kategorijos