Publikavimo data: 2024-06-09
Salotos su džemonu, avokadais ir persikais
"Jamon" yra žalios kiaulienos kumpis, kilęs iš Ispanijos, kur jis laikomas tikru nacionaliniu delikatesu. Jamon sudėtyje beveik nėra cholesterolio. Paruoškite originalias salotas su džamonu ir rukola: jos paruošiamos labai greitai, o rezultatas neįtikėtinas. Tokias salotas galima paruošti šventei, ir jūsų svečiai bus sužavėti! Be skanaus džamono ir kvapnių rukolos lapų, salotoms pagardinti pridėkite saldžiųjų persikų, prinokusių avokadų ir artišokų bei alyvuogių. O jei namuose turite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir garstyčių, galite sukurti savo unikalų salotų padažą.
Žingsnis 1
Nuplaukite avokadą, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Ispanų kalba Supjaustykite griežinėliais supjaustytą uogienę gabalėliais ir dalį uogienės gabalėlių susukite į gėlytes.
Žingsnis 4
Paruoškite salotų padažą. Į alyvuogių aliejų supilkite balzaminį actą ir garstyčias ir gerai suplakite.
Žingsnis 5
Nuplautus salotų lapus išdėliokite gražioje lėkštėje ir sudėkite artišokus.
Žingsnis 6
Ant salotų lapų išdėliokite persikų, avokadų ir uogienės griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite padažu ir patiekite.
Kategorijos