Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su funchoza ir agurkais
Salotos su funchoza, arba Harbino salotos, yra labai įdomus ir skanus kinų virtuvės patiekalas, kurį sudaro maistingi makaronai, sultingos daržovės ir kvapnus padažas. Paruoštos salotos būna labai ryškios, sočios ir sveikos. Be to, patiekalas pasižymi dideliu kiekiu sveikatai vertingų medžiagų ir mažu kaloringumu. Harbino salotos patiekiamos porcijinės, apibarstytos sezamo sėklomis. Tačiau, jei norisi, jas galima pakeisti migdolais, pistacijomis ar kedro riešutais.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į gilų dubenį supilkite sezamų aliejų, sojų padažą, medų ir actą ir išmaišykite. Tada plonais griežinėliais supjaustykite kopūstą, morką ir agurką. Perkelkite daržoves į marinatą ir palikite 10-15 min.
Žingsnis 2
Paruoškite blynus. Į nedidelį dubenį įmuškite du kiaušinius ir suplakite juos plaktuvu. Tada į kiaušinių mišinį pagal skonį įberkite druskos. Sausą keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol ji įkais. Po to keptuvėje iškepkite du blynus. Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite marinuotas daržoves į salotinę. Į tą pačią vietą sudėkite funchozą ir blynų šiaudelius. Patiekalą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Kategorijos