Publikavimo data: 2024-03-26
Salotos su jautiena ir riešutais
Paprastos sudėties salotos su jautiena ir graikiniais riešutais neabejotinai taps pagrindine jūsų stalo puošmena. Jei visus ingredientus paruošite iš anksto, pjaustymas ir surinkimas neužims daug laiko. Salotos pagal mūsų receptą gali tapti visaverčiu savaitės dienos vakarienės patiekalu. Jos yra labai pikantiškos, o svarbiausia - sočios.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite pasirinktą jautienos gabalą. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite mėsą. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir nuimkite susidariusias putas. Mėsą virkite 1,5-2 valandas. Likus maždaug 15 minučių iki mėsos paruošimo, įberkite druskos ir mėgstamų prieskonių. Tai galutiniam patiekalui suteiks pikantiško skonio.
Žingsnis 2
Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Graikinius riešutus sumalkite bet kokiu jums patinkančiu būdu.
Žingsnis 4
Vištienos kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į juos smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Pradėkite ruošti salotas. Paimkite nedidelę atvirą formą arba salotinę, atsargiai išdėliokite sluoksnius ir ištepkite juos majonezu. Eilės tvarka yra tokia: 1 sluoksnis - virta jautiena, ištepta majonezu; 2 sluoksnis - marinuoti agurkai su česnaku, ištepti majonezu; 3 sluoksnis - tarkuotas vištos kiaušinis, išteptas majonezu.
Kategorijos