Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su kiaušiniais, agurkais, bulvėmis ir žuvies konservais
Gausios sluoksniuotos salotos, pasižyminčios ryškiu žuvies skoniu, ruošiamos paprastai iš pačių paprasčiausių produktų. Konservuotų sardinių derinys su virtais kiaušiniais, bulvėmis, žaliaisiais svogūnais ir agurkais daro šį patiekalą labai skanų ir maistingą. Agurkai suteikia salotoms švelnumo ir gaivumo. Tačiau jei jie per daug sultingi, juos išspauskite. Salotas išdėliokite naudodami nedidelį kepimo žiedą - tai bus tvarkinga, efektinga ir neabejotinai padarys įspūdį jūsų svečiams prie stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite sardines šakute. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, sutarkuokite baltymus ir trynius, sudėkite juos į atskirus dubenėlius. Supjaustykite agurkus mažais kubeliais, jei reikia, išspauskite drėgmę.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Padėkite kepimo žiedą ant plokščios salotų lėkštės ir patepkite lėkštę žiedo viduje majonezu, kad salotų sluoksnis laikytųsi apačioje. Tada išdėliokite bulves, sardines, agurkus ir trynius, kiekvieną sluoksnį sutankinkite ir patepkite majonezu. Ant viršaus pabarstykite salotas baltymais, švelniai juos sutankindami. Kepimo žiedą uždenkite servetėle ir lėkštę su patiekalu 20 minučių įdėkite į šaldytuvą. Tada išimkite salotas ir nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos