Publikavimo data: 2024-10-23
Salotos su kiviais "Smaragdinė sklaida"
Senovėje kinai kivius vadino beždžionių persikais dėl kietos, purios odelės ir ypatingo vaisių skynimo būdo. Šių sultingų vaisių jie turėdavo užlipti aukštai ant medžių vijokliais. XX a. pradžioje augalas pradėtas auginti Naujojoje Zelandijoje, iš čia ir kivio pavadinimas - kivi, pasirinktas to paties pavadinimo pūkuoto paukščio garbei. Vaisiai skanūs, valgomi švieži ir kaip įvairių užkandžių dalis. Šventėms iš kivių galima pasigaminti ryškias ir originalias salotas "Emerald Placer".
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių, atvėsinkite, nulupkite lukštus. Sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas "Smaragdo išbarstymas". Į salotinę dėkite sluoksnį vištienos ir sluoksnį majonezo, tada pabarstykite žaliaisiais svogūnais, ant viršaus užberkite kietojo sūrio. Vėl aptepkite majonezu. Tada išdėliokite pomidorus ir svogūnus, pasūdykite, patepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite kiaušinius. Vėl užtepkite majonezo sluoksnį, ant kurio sudėkite kivių kubelius. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Kategorijos