Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos su konservuota žuvimi ir bulvėmis
Jei norite pasigaminti sočių ir maistingų tuno ir bulvių salotų, rinkitės žuvį savo sultyse. Geriau nepirkite "salotinio tuno": tai malta žuvis, kurioje gali būti sumaltų kaulų, odos ir žuvies vidaus organų. Rusijoje konservuotas tunas gaminamas iš šaldytų žaliavų, todėl galutinis produktas gali būti sausas. Šviežio tuno konservai gaminami Tailande, kur jis ir sugaunamas.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Bulves ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Žuvį sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sluoksniais išdėliokite salotas lėkštėje, naudodami kepimo žiedą. Ant pirmojo sluoksnio sudėkite tarkuotas bulves ir aptepkite puse viso majonezo kiekio. Ant viršaus tolygiai paskleiskite žuvį. Kitame sluoksnyje paskleiskite baltymus ir aptepkite likusiu majonezu. Tada supilkite tarkuotą sūrį ir trynius.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Dėkite salotas į šaldytuvą, kad bent 1 valandą pasimarinuotų. Prieš pat patiekdami papuoškite smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos