Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos su konservuota žuvimi ir garuose virtais ryžiais
Iš žuvies ir ryžių galima pagaminti puikias salotas, kurioms pikantiško skonio suteiks marinuoti svogūnai. Joms gaminti tinka garuose virti ryžiai, basmati arba jazminai. Gerai, kai ryžiai yra trapūs. Japonijoje ryžiai yra nacionalinis pasididžiavimas. Čia jie visada buvo gerovės pagrindas. Tinka bet kokie žuvies konservai aliejuje. Žodis "konservuoti" susidarė iš lotyniško žodžio "conservo" ir reiškia "saugoti". Pirmasis ne rankomis, o gamykloje pagamintas žuvies konservų stiklainis dienos šviesą išvydo 1812 m.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite pusę puodelio šalto vandens. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir cukraus. Išmaišykite ir palikite mirkti 30-60 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Atskirkite kaulus ir juos išmeskite. Kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, kiaušinius, žuvį ir žaliuosius svogūnus. Išspauskite ir sudėkite marinuotus svogūnus. Salotas pagardinkite majonezu. Paragaukite pagal skonį ir, jei reikia, pasūdykite. Pagal skonį papipirinkite.
Kategorijos