Salotos su konservuota žuvimi ir kietuoju sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Salotos su konservuota žuvimi ir kietuoju sūriu

Garsiausios salotos, gaminamos iš žuvies konservų, yra "Mimosa". Tačiau tai ne vienintelis patiekalas, kuriam gaminti galima naudoti rausvosios lašišos ar sardinių konservus. Pavyzdžiui, įdomus bus "Mimozos" variantas su burokėliais ir sūriu. Įprastą patiekalą galima paversti tikru dietiniu patiekalu, vietoj įprastų sūrių ar sardinių panaudojus tuno konservus, kurie garsėja mažu kaloringumu. Ši žuvis puikiai dera su daržovėmis ir sūriu, todėl salotos bus skanios ir maistingos.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su konservuota žuvimi ir kietuoju sūriu Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Nusausinkite konservuotą tuną ir išimkite kaulus. Žuvį sutrinkite šakute. Kiaušinius perpjaukite pusiau, atskirkite trynį ir baltymą. Baltymą ir burokėlį sutarkuokite stambia tarka. Trynį ir sūrį pertrinkite per smulkią tarką.

Žingsnis 2

Salotos su konservuota žuvimi ir kietuoju sūriu Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštę kaip pirmą sluoksnį sudėkite tuną ir svogūną, padarykite majonezo tinklelį. Tada sudėkite baltymus ir sūrį, taip pat užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis - burokėliai ir tryniai. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir padarykite majonezo tinklelį. Norėdami paruošti salotas, įdėkite jas į šaldytuvą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos