Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos su konservuota žuvimi ir kietuoju sūriu
Garsiausios salotos, gaminamos iš žuvies konservų, yra "Mimosa". Tačiau tai ne vienintelis patiekalas, kuriam gaminti galima naudoti rausvosios lašišos ar sardinių konservus. Pavyzdžiui, įdomus bus "Mimozos" variantas su burokėliais ir sūriu. Įprastą patiekalą galima paversti tikru dietiniu patiekalu, vietoj įprastų sūrių ar sardinių panaudojus tuno konservus, kurie garsėja mažu kaloringumu. Ši žuvis puikiai dera su daržovėmis ir sūriu, todėl salotos bus skanios ir maistingos.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Nusausinkite konservuotą tuną ir išimkite kaulus. Žuvį sutrinkite šakute. Kiaušinius perpjaukite pusiau, atskirkite trynį ir baltymą. Baltymą ir burokėlį sutarkuokite stambia tarka. Trynį ir sūrį pertrinkite per smulkią tarką.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštę kaip pirmą sluoksnį sudėkite tuną ir svogūną, padarykite majonezo tinklelį. Tada sudėkite baltymus ir sūrį, taip pat užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis - burokėliai ir tryniai. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir padarykite majonezo tinklelį. Norėdami paruošti salotas, įdėkite jas į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos