Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su korėjietiškomis morkomis ir graikiniais riešutais
Pasaulyje labiausiai vartojamas korėjiečių virtuvės patiekalas yra kimči. Tai aštrus užkandis, gaminamas iš Pekino kopūstų, kurie natūraliai fermentuojasi. Tačiau korėjiečius galima vadinti vegetarais, nes jų mityboje gausu daržovių. Šios šalies tradicijos susiklostė taip, kad į visus patiekalus dideliais kiekiais dedama aštrių, aštrių prieskonių, tačiau praktiškai nenaudojamas cukrus ar druska. Saldumo suteikia saldūs vaisiai ir uogos, o druską pakeičia sojų padažas.
Žingsnis 1
Nuo vištienos krūtinėlės nuimkite odą ir pašalinkite visus kaulus. Supjaustykite filė nedideliais kubeliais arba susmulkinkite ją į gabalėlius.
Žingsnis 2
Nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite šviežią agurką stambia tarka. Leiskite agurkams 10 minučių leisti sultis.
Žingsnis 3
Į salotinę sudėkite tarkuotus agurkus, nusausinkite skysčio perteklių ir sluoksnį aptepkite majonezu. Antruoju sluoksniu dėkite griežinėliais pjaustytų ananasų.
Žingsnis 4
Graikinius riešutus smulkiai sukapokite peiliu. Iš anksto išvirkite vištų kiaušinius, atvėsinkite ir sutarkuokite juos smulkia tarka, išdėliokite kaip trečiąjį sluoksnį ir aptepkite majonezu. Ant viršaus užberkite korėjietiškų morkų ir patiekite.
Kategorijos