Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su korėjietiškomis morkomis ir marinuotomis opiatais
Įdomu tai, kad korėjietiškos morkos apskritai nėra nacionalinis korėjiečių patiekalas. Jis atsirado XX a. trečiojo dešimtmečio pabaigoje, kai korėjiečiai buvo deportuoti iš Tolimųjų Rytų į Uzbekistaną dėl karščio prieškario metais. Nebuvo pažįstamų produktų, tokių kaip kimči ir Pekino kopūstai, bet buvo daug morkų.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite ½ cm storio griežinėliais, keptuvėje įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir jame kepkite griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės. Kepant bulvės turi būti visiškai panardintos į aliejų. Iškeptas bulves sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius, ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite lukštus ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuo kumpio pašalinkite apvalkalą ir supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Salotos yra sluoksniuotos, todėl kiekvieną sluoksnį reikia patepti nedideliu kiekiu majonezo. Pirmuoju sluoksniu dėkite bulvytes, antruoju - korėjietiškas morkas, trečiuoju - marinuotus grybus.
Žingsnis 4
Ketvirtas sluoksnis - smulkinti kiaušiniai, nepamirškite kiekvieno sluoksnio ištepti majonezu. Penktasis sluoksnis - kumpis. Paskutinis, šeštasis, sluoksnis - sūris, jo nereikia tepti majonezu.
Kategorijos