Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su krekeriais ir žuvies konservais
Traškios ir itin spalvingos salotos gaminamos iš šviežių daržovių, krekerių ir žuvies konservų. Salotų sudėtyje esantys kiaušiniai ir tunas pasotina organizmą, papildo baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių atsargas. Švieži salotų lapai normalizuoja smegenų veiklą ir padeda įveikti nerimą. Žalieji svogūnai savo ruožtu turi antiseptinių savybių, juos rekomenduojama vartoti avitaminozės profilaktikai. Salotas lengva paruošti, jas galima naudoti kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Kai kiaušiniai užvirs, virkite juos 10 minučių. Kai kiaušiniai išvirs, užpilkite juos šaltu vandeniu. Nuo atvėsusių kiaušinių nulupkite lukštus ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotų lapus tankiu sluoksniu sudėkite į lėkštę. Ant jų sudėkite agurkus ir pasūdykite. Kiaušinius sudėkite ant agurkų ir pasūdykite. Ant kiaušinių lygiu sluoksniu sudėkite tuną ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos