Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su krevetėmis ir patisonais
Patisonus, dar vadinamus lėkštiniais moliūgais, galima ruošti įprastu būdu kaip ir cukinijas. Jos tinka kepti, dėti į omletus, troškinius ir marinuoti. Patisonai yra neutralaus skonio, juose gausu ląstelienos, todėl jie derinami su daugeliu kitų maisto produktų, žolelėmis ir prieskoniais. Siūlome iš jų ruošti salotas kartu su krevetėmis, virtomis bulvėmis ir grybais. Originalų salotų skonį palankiai paryškins sojų padažas.
Žingsnis 1
Atskirai išvirkite krevetes ir bulves. Atvėsinkite jas ir nulupkite bulves nuo odelės. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Iš marinato išimkite marinuotus grybus ir agurkus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juos galite imti jau paruoštus arba pasigaminti patys.
Žingsnis 3
Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotinę arba gilų dubenį ir atsargiai išmaišykite. Prieš pat patiekdami salotas pagardinkite grietinėlės sūriu ir sojų padažu.
Kategorijos