Salotos su krevetėmis ir patisonais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Salotos su krevetėmis ir patisonais

Patisonus, dar vadinamus lėkštiniais moliūgais, galima ruošti įprastu būdu kaip ir cukinijas. Jos tinka kepti, dėti į omletus, troškinius ir marinuoti. Patisonai yra neutralaus skonio, juose gausu ląstelienos, todėl jie derinami su daugeliu kitų maisto produktų, žolelėmis ir prieskoniais. Siūlome iš jų ruošti salotas kartu su krevetėmis, virtomis bulvėmis ir grybais. Originalų salotų skonį palankiai paryškins sojų padažas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su krevetėmis ir patisonais Žingsnis 1
Atskirai išvirkite krevetes ir bulves. Atvėsinkite jas ir nulupkite bulves nuo odelės. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Salotos su krevetėmis ir patisonais Žingsnis 2
Iš marinato išimkite marinuotus grybus ir agurkus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juos galite imti jau paruoštus arba pasigaminti patys.

Žingsnis 3

Salotos su krevetėmis ir patisonais Žingsnis 3
Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotinę arba gilų dubenį ir atsargiai išmaišykite. Prieš pat patiekdami salotas pagardinkite grietinėlės sūriu ir sojų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, vakarienė, kopūstų sezonas, ananasų salotos, namų receptai, receptų knyga, konservuotų kukurūzų salotos, salotos su konservuotais ananasais, majonezo salotos, baltagūžių kopūstų salotos, daržovių salotos, kopūstų vakarienė

Kategorijos