Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su krevetėmis, rukola ir avokadais
Salotos su krevetėmis, rukolomis ir avokadais - tai rafinuoto skonio ir naudos derinys. Krevetės turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Kartu su pomidorais, avokadais ir rukola išgaunama puiki skonio harmonija. Itališkos žolelės ir bazilikai suteikia salotoms pikantiškumo ir gardų skonį.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite nuluptas krevetes. Apkepkite jas iš dviejų pusių, kol taps rausvos ir auksinės spalvos. Pagardinkite druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite rukolą, nuplėškite baziliko lapelius ir susmulkinkite. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Avokadą supjaustykite plonais ketvirčio žiedais. Sūrį supjaustykite plonais mažais griežinėliais.
Žingsnis 3
Salotinėje sumaišykite pomidorus, avokadą, rukolą, krevetes, bazilikus ir sūrį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu. Pagal skonį pasūdykite, papipirinkite, išmaišykite, ant viršaus pabarstykite džiovintų itališkų žolelių.
Kategorijos