Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su kukurūzais ir konservuota lašiša
Švelni konservuota lašiša su kukurūzais ir šviežiomis daržovėmis puikiai papildo viena kitą, sudarydamos rafinuotas ir lengvas salotas. Patiekalas gaunasi vitaminingas ir sotus. Viduramžiais salotos buvo ruošiamos tik iš žalumynų ir lapų, ir tik XVIII a. pabaigoje į salotas pradėta įtraukti daržovių - šparagų, kopūstų ir agurkų. XIX a. į salotas pradėta dėti virtų kiaušinių, mėsos, žuvies ir įvairių šakniavaisių. Sudėtingesnės sudėties salotos tapo savarankišku patiekalu ir kartais pakeisdavo garnyrą.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Lašišą sutrinkite šakute į smulkius gabalėlius. Sutarkuokite morkas. Agurką supjaustykite pailgais griežinėliais. Papriką supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite žuvį, supjaustytus agurkus ir saldžiąją papriką, tarkuotas morkas, kukurūzus. Pagal skonį pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos