Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su kukurūzais ir menkės kepenėlėmis
Menkių kepenys yra produktas, turintis svarbių riebiųjų aminorūgščių. Tai išskirtinis delikatesas, teikiantis daug naudos organizmui. Dėl turtingos sudėties menkės kepenys stiprina imunitetą ir regėjimą, padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje, stiprina kaulus ir yra puiki širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikos priemonė. Per parą suvartojama 30 g menkės kepenų. Didesnis kiekis būtų per didelis.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Menkės kepenėles sutrinkite šakute. Susmulkinkite svogūnus, sudėkite juos į sietelį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Vištienos kiaušinius smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite vidutinio dydžio tarka.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas. Į salotinę sudėkite menkės kepenėles, svogūnus, kiaušinius, sūrį, kukurūzus. Užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Paruoštas salotas pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad jos prisitrauktų.
Kategorijos