Publikavimo data: 2024-04-08
Salotos su lašiša
Salotos su lašiša, į kurių receptą įeina žalios spalvos daržovės, neabejotinai nusipelno ypatingo dėmesio. Be neįtikėtinos daržovių naudos, pati žuvis turi daugybę privalumų ir naudos visam organizmui. Rinkdamiesi produktą atkreipkite dėmesį į pilvą. Kuo jis raudonesnis, tuo daugiau žuvis suvalgė krevečių, o tai yra pliusas PP. Beje, nepaisant to, kad šiandien salotos su silpnai sūdyta lašiša laikomos kone delikatesu, anksčiau tokie patiekalai priklausė vargšų maistui.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Smulkiai supjaustykite nuluptą avokadą ir agurkus. Supilkite ingredientus į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Susmulkinkite lašišą ir žoleles. Kadangi lašiša jau paruošta valgyti, jos nereikia lupti ir išimti kaulų. Supjaustykite ją šiek tiek didesniais kubeliais nei avokadas ir agurkai. Smulkiai supjaustykite salotų lapus. Sudėkite žuvį ir žalumynus į dubenį su avokadu ir agurkais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir graikišką jogurtą. Pagardinkite trupučiu druskos ir, jei reikia, pipirais. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite salotas serviravimui. Dubenyje atsargiai sumaišykite visus ingredientus. Supilkite padažą. Dar kartą išmaišykite. Patiekti naudokite ant salotų lėkštės uždėtą serviravimo žiedą. Į vidų sudėkite salotas ir ant viršaus uždėkite saują rukolos. Tada atsargiai nuimkite serviravimo žiedą.
Kategorijos