Publikavimo data: 2024-06-15
Salotos su lašiša ir bulvėmis
Paprastos ir sočios salotos su lengvai sūdyta lašiša, virtomis bulvėmis ir žaliaisiais svogūnais. Visi ingredientai sumaišyti su pikantišku padažu, pagamintu iš augalinio aliejaus, obuolių acto ir česnako. Tokios salotos puikiai tinka vakarienei ir šventiniam stalui. Vietoj lašišos galite vartoti bet kokią raudoną mažai sūrią žuvį. O kad patiekalas būtų dar skanesnis, naudokite jaunas jaunas bulvytes. Jas išvirkite, perpjaukite per pusę ir pakepinkite kartu su rozmarinu.
Žingsnis 1
Nulupkite lašišos filė nuo odos ir supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Taip pat 1 cm dydžio kubeliais supjaustykite virtas bulves.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir obuolių actą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, dalį jų sudėkite į dubenėlį, dalį palikite salotoms papuošti. Į dubenį išspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir lašišą į salotinę. Supilkite padažą ant ingredientų ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Išdėliokite salotas į lėkštes ir papuoškite likusiais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos