Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su lašiša ir skrebučiais
Salotos su lašiša ir kruopomis primena Cezario salotas. Tačiau vietoj garstyčių padažo naudojamas graikiškas jogurtas, o vištieną keičia žuvis. Kartu patiekalas pasirodo esąs ne mažiau skanus ir sveikas, turintis organizmui vertingų medžiagų ir daug baltymų. Įdomu tai, kad salotos į Rusiją atkeliavo iš Prancūzijos, todėl daugelis receptų yra prancūziški. Tiesa, jie davė vietinius pavadinimus, kad būtų lengviau įsiminti ir ištarti.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Supjaustykite duonos riekes kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite duonos riekes. Kepkite jas kelias minutes, kol susidarys plutelė. Pagal skonį pagardinkite džiovintu česnaku, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į salotinę sudėkite pjaustytus pomidorus. Sudėkite agurkus ir paprikas. Perpelių kiaušinius perpjaukite pusiau ir sudėkite į ingredientus. Į salotas sudėkite lašišos griežinėlius.
Žingsnis 3
Puoškite salotas. Į salotas supilkite graikišką jogurtą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada visus ingredientus gerai išmaišykite. Paruoštas salotas sudėkite į didelę lėkštę ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Kategorijos