Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su lašiša ir džiovintomis slyvomis
Salotos su konservuota lašiša ir džiovintomis slyvomis yra sotus, skanus ir švelnus patiekalas. Tokias salotas galima ruošti sluoksniuotas arba paprasčiausiai sumaišytas, porcijuotas arba bendroje salotinėje. Tai priklauso nuo renginio, kurio proga salotos pateks ant jūsų stalo. Jei proga šventinė ir visi svečiai mėgsta žuvį, tuomet įspūdingiau bus porcijiniai sluoksniuoti variantai, o jei ne visi yra žuvies gerbėjai, salotos gerai atrodys bendroje salotinėje - kas norės, tas ir įsidės į lėkštę.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas stambiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos, tada sudėkite morkas ir nuolat maišydami troškinkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Į salotinę sudėkite supjaustytą žuvį, džiovintas slyvas, migdolus ir česnakus, užpilkite dar šiltu svogūnų ir morkų padažu.
Žingsnis 3
Salotas pagardinkite majonezu ir druska pagal skonį. Palikite šiek tiek pasimarinuoti.
Žingsnis 4
Paruoštas salotas su lašiša ir džiovintomis slyvomis sudėkite į lėkštę. Galite papuošti smulkintais migdolais. Gero apetito!
Kategorijos