Publikavimo data: 2024-06-15
Salotos su lašiša, kvinoja ir avokadais
Kvinoja yra puiki grūdinė kultūra visomis prasmėmis. Joje nėra glitimo, mažas glikemijos indeksas, gausu skaidulų ir baltymų. Kvinoja turi fosforo, kalio, geležies, cinko, kalcio ir B grupės vitaminų. Ne veltui šie grūdai vadinami supermaistu! Siūlome pasigaminti lengvas ir sveikas salotas su kvinoja, avokadu, lengvai sūdyta lašiša ir kiaušiniais. Kaip padažas - citrinos sultys ir alyvuogių aliejus. Šios salotos puikiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Lašišą supjaustykite dideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Taip pat dideliais kubeliais supjaustykite avokadą.
Žingsnis 3
Į salotinę sudėkite virtą kvinoją, lašišą ir avokadą. Pagardinkite druska ir pipirais. Pašlakstykite ingredientus alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Virtą vištos kiaušinį supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant salotų.
Žingsnis 5
Išdėliokite salotas į lėkštes ir papuoškite sezamo sėklomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos