Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su lydekomis
Lydekos mėsos skonis dieviškas, ji minkšta ir švelni, tirpsta ant liežuvio. Tačiau ne kiekvienas virėjas gali su ja susidoroti, gaminant patiekalus iš šios žuvies reikia kantrybės. Pagrindinis lydekos mėsos gaminimo sunkumas yra jos kaulėtumas, gaminant patiekalus reikia parodyti daug kantrybės, prieš dedant žuvies filė į salotas iš jos pašalinti visus kaulus. Tačiau pastangos paprastai atsiperka, pomidorai ir salotos puikiai papildo švelnią žuvies mėsą, o sojų padažas suteikia jai nepamirštamą skonį.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną
Žingsnis 3
Kiaušinius nulupkite ir perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Iš lydekos filė išimkite kaulus ir odą, supjaustykite ją kubeliais.
Žingsnis 5
Visus salotų ingredientus sumaišykite giliame dubenyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tada sojų padažu. Vėl kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Į salotas įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Salotas gražiai išdėliokite lėkštėje ir patiekite svečiams.
Kategorijos