Patyrę virėjai rekomenduoja marinuoti maždaug vienodo dydžio agurkus, tada visi stiklainio egzemplioriai bus vienodai sūrūs. Marinuoti agurkai tinka ne tik kaip savarankiškas užkandis, bet ir kaip įvairių salotų sudedamoji dalis. Marinuotų daržovių priedas suteikia patiekalams grakštaus rūgštumo, pabrėžia kitų produktų skonio akcentus. Sluoksniuotų marinuotų agurkų salotų su šprotais receptas - tai šventinės vakarienės idėja. Jis toks sotus, kad gali tapti atskiru patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir morkas. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus, morkas ir nuolat maišydami kepkite 4-5 min. ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki mažesnės ir kepkite 3-4 minutes, kol daržovės suminkštės. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite šprotus. Nusausinkite šprotus ir 15-20 min. palaikykite, kad nusivarvėtų visas aliejus. Perkelkite žuvį į lėkštę ir sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotus agurkus. Servetėle nuvalykite marinatą nuo agurkų. Agurkus smulkiai supjaustykite ir išspauskite sulčių perteklių.
Žingsnis 4
Suformuokite salotas. Formos žiedą padėkite ant lėkštės. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, šiek tiek pamuškite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir aptepkite majonezu. Tada išdėliokite šprotus, sutrinkite. Tada paskirstykite marinuotus agurkus, išminkykite ir aptepkite majonezu. Ant agurkų sluoksnio sudėkite svogūnus ir morkas. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite, išminkykite ir aptepkite majonezu. Ant agurkų sluoksnio sudėkite kiaušinius, šiek tiek išminkykite. Uždenkite salotas maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.