Publikavimo data: 2024-03-25
Salotos su menkės kepenėlėmis ir agurkais
Salotų su menkės kepenėlėmis ir agurkais receptą lengva paruošti, tereikia šiek tiek laiko. Rinkitės menkės kepenėles su užrašu "pagaminta jūroje iš šviežių kepenėlių" arba "laive". Agurkus geriau imti naminius, nedidelius, su drumstu sūrymu, stiklainyje. Sudėtyje bus tik agurkai, druska, cukrus ir actas. Gerai, jei į sūdymą įdedama vyšnių, ąžuolo ar serbentų lapų, kurie išlaiko agurkų standumą. Naudingos, sočios menkės kepenėlių salotos su sūdytais agurkais tinka šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Juos atskirai sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į atskiras lėkštes. Virtas bulves ir morkas sutarkuokite stambia tarka. Tarkuotas daržoves sudėkite atskirai vieną nuo kitos.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Menkės kepenėles sutrinkite šakute, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 3
Salotas išdėliokite sluoksniais, kad gražiai atrodytų. Į didelę lėkštę sudėkite tarkuotų bulvių sluoksnį. Antrasis sluoksnis - menkės kepenėlės. Pabarstykite jas druska ir juodaisiais pipirais. Kitą sluoksnį sudėkite žaliuosius svogūnus, aptepkite majonezu. Sluoksnis agurkų, kiaušinių baltymų, vėl sluoksnis majonezo. Sluoksnis morkų, sluoksnis sūrio. Ant sūrio užtepkite majonezo ir pabarstykite tarkuotu kiaušinio tryniu. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kategorijos