Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose

Šprotai pomidorų padaže tinka ne tik su ruginės duonos riekele, bet ir kaip pagrindinė salotų sudedamoji dalis. Šprotai gaudomi balandžio-gegužės mėnesiais, jei gamybos data sutampa su šiuo laikotarpiu, konservai gaminami iš šviežių žaliavų, o ne šaldyti. Žuvis skardinėje turi būti sveika, leidžiama šiek tiek suminkštėti. Skaniausiais laikomi Juodosios, Baltijos ir Kaspijos jūros šprotai. Prie žuvies konservų salotų galite pridėti ryžių - išeis ne užkandis, o visavertis patiekalas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose Žingsnis 1
Pasirūpinkite svogūnais. Svogūnus smulkiai supjaustykite, užpilkite obuolių actu, palikite 15 minučių, tada nusausinkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

Žingsnis 2

Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, pasirūpinkite likusiais ingredientais. Pomidoruose sutrinkite šprotus, bet ne labai smulkiai. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą patiekti. Sumaišykite virtus ryžius su kiaušiniais, šprotais, sudėkite marinuotus svogūnus ir majonezą, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos