Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos su ryžiais ir šprotais pomidoruose
Šprotai pomidorų padaže tinka ne tik su ruginės duonos riekele, bet ir kaip pagrindinė salotų sudedamoji dalis. Šprotai gaudomi balandžio-gegužės mėnesiais, jei gamybos data sutampa su šiuo laikotarpiu, konservai gaminami iš šviežių žaliavų, o ne šaldyti. Žuvis skardinėje turi būti sveika, leidžiama šiek tiek suminkštėti. Skaniausiais laikomi Juodosios, Baltijos ir Kaspijos jūros šprotai. Prie žuvies konservų salotų galite pridėti ryžių - išeis ne užkandis, o visavertis patiekalas.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite svogūnais. Svogūnus smulkiai supjaustykite, užpilkite obuolių actu, palikite 15 minučių, tada nusausinkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, pasirūpinkite likusiais ingredientais. Pomidoruose sutrinkite šprotus, bet ne labai smulkiai. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą patiekti. Sumaišykite virtus ryžius su kiaušiniais, šprotais, sudėkite marinuotus svogūnus ir majonezą, išmaišykite.
Kategorijos