Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su ryžiais, žuvies konservais ir marinuotais agurkais
Salotos su ryžiais, žuvies konservais ir marinuotais agurkais - puikus patiekalas tiek įprastiems pietums, tiek šventiniam stalui. Ypač skanu su rausvosios lašišos arba sairos konservais. Paprastai šios salotos gardinamos majonezu, tačiau sveikos mitybos šalininkai dažnai pakeičia pirktinį padažą namuose paruoštu. Švelnus majonezas gaminamas iš citrinos sulčių, kiaušinių, garstyčių, augalinio aliejaus ir druskos.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Iš žuvies konservų nusausinkite skystį, išimkite kaulus ir sutrinkite šakute. Atskirkite baltymą nuo trynio. Baltymą sutarkuokite stambia tarka, o trynį - smulkia tarka. Morkas ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Pirmiausia paruoškite padažą - majonezą sumaišykite su wasabi. Į salotinę kaip pirmą sluoksnį sudėkite ryžius ir aptepkite padažu. Tada sudėkite žuvį, taip pat užpilkite padažu. Toliau sluoksniuokite svogūnus, morkas, marinuotus agurkus ir baltymus. Ant viršaus užtepkite padažo. Tada išdėliokite tarkuotą trynį. Kad salotos išmirktų, įdėkite jas į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos