Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su sardinėmis svieste
Salotos su žuvies konservais yra vienas iš paprastų užkandžių variantų, kurio pagrindą sudaro švelni žuvis ir daržovės. Patiekalas pagardinamas majonezu, todėl tampa dar sultingesnis. Įdomu tai, kad majonezas kaip salotų padažas pradėtas naudoti XIX a. pabaigoje. Daugelis restoranų specialiai šiam padažui ruošė užkandžius. Beje, būtent šiuo laikotarpiu garsusis Lucienas Olivjė sukūrė savo legendines salotas, kurios vėliau tapo vienomis populiariausių.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Tą patį padarykite ir su virtais kiaušiniais. Agurką supjaustykite griežinėliais arba kubeliais pagal pageidavimą. Sudėkite konservuotą žuvį į atskirą dubenį, nusausinkite skysčio perteklių ir šiek tiek sutrinkite žuvį šakute.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas. Sudėkite susmulkintus ingredientus į gilų salotinį dubenį. Į tą pačią vietą sudėkite konservuotus maisto produktus. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir pasiųskite jį į salotas. Užpilkite indą majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Kategorijos