Publikavimo data: 2024-09-22
Salotos su sūdyta skumbre ir pupelėmis
Skumbrė yra viena sveikiausių ir skaniausių žuvų rūšių. Ji naudojama daugelyje receptų. Salotose su pupelėmis jai tenka pagrindinis skonio vaidmuo. Dėl skumbrės ir pupelių šios salotos yra labai sočios. Jas gamindami gausite įdomų ir neįprastą sūdytos žuvies, pupelių, kukurūzų ir obuolių derinį. Šias salotas galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą.
Žingsnis 1
Svogūnus užpilkite vyno actu. Puode užvirinkite vandenį ir ant vidutinės ugnies virkite pupeles 10 minučių. Nukoškite actą nuo svogūnų ir supilkite citrinos sultis bei cukrų. Supjaustykite obuolius stambiais šiaudeliais, pasiųskite juos prie svogūnų.
Žingsnis 2
Išvalykite skumbrę ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Giliame dubenyje sumaišykite žuvį, virtas pupeles ir kukurūzus. Prie jų pridėkite svogūnus ir obuolius. Visus ingredientus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Salotas gerai išmaišykite.
Kategorijos