Publikavimo data: 2024-04-09
Salotos su vištiena ir lašiša
Skanios ir sočios vyšninių pomidorų, mocarelos ir mišrių žalumynų salotos su kepta vištienos filė ir lašišos kepsniu saldžiarūgščiame padaže. Patiekalas pasižymi ne tik puikiomis skonio savybėmis, bet ir yra labai sveikas bei saikingai kaloringas. šios salotos puikiai tinka šventiniam stalui ar vakarienei. Jos gaunasi lengvos ir kartu sočios.
Žingsnis 1
Sumaišykite saldųjį aitriųjų paprikų padažą, apelsinų sultis ir terijakio padažą. Viską išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai padažas užvirs, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Pagardinkite vištieną druska ir pipirais ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Lašišos kepsnius apkepkite alyvuogių aliejuje po 3 minutes iš kiekvienos pusės Žuvį pasūdykite ir papipirinkite. Į keptuvę su lašiša sudėkite keptą vištienos filė.
Žingsnis 4
Žuvį ir vištieną užpilkite saldžiarūgščiu padažu ir troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Į lėkštės vidurį sudėkite salotų mišinį. Šalia salotų lapų išdėliokite vištienos filė ir lašišą. Ant salotų lapų uždėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Apšlakstykite vištieną ir žuvį likusiu saldžiarūgščiu padažu. Salotas papuoškite sezamo sėklomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos