Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos su žuvies konservais, agurkais, pomidorais ir sūriu
Salotos pradėtos ruošti dar senovės Romoje, naudojant žoleles ir daržoves. Laikui bėgant patiekalas keitėsi, buvo pridėta naujų ingredientų ir sukurta unikalių receptų. XIX-XX a. laikotarpis yra salotų klestėjimo laikotarpis, nes tuo metu į užkandžius pradėta dėti žuvies. Dabar ji tapo neatsiejama daugelio salotų dalimi. Užkandis su konservuota žuvimi ir agurkais - tai subtilios salotos, kurių paruošimas trunka ne ilgiau kaip 20 minučių. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, o agurkus - šiaudeliais. Salotų lapus supjaustykite žirklėmis arba suplėšykite rankomis, o krapus ir svogūnus susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į atskirą dubenį sudėkite salotų lapus, žuvį, agurkus, pomidorus ir susmulkintas žoleles. Į tą patį dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius ir sūrį ir sumaišykite ingredientus. Užpilkite salotas majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Kad salotos atrodytų gražiau, naudokite kepimo žiedą ir prieš pat patiekiant sudėkite produktus sluoksniais, nepamiršdami kiekvieno sluoksnio patepti majonezu. Pabaigoje pabarstykite salotas tarkuotu sūriu ir patiekite.
Kategorijos