Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos su žuvies konservais aliejuje
Salotos iš žuvies konservų aliejuje pirmą kartą ant mūsų stalų atsirado sovietmečiu, 70-aisiais m. Jos buvo vadinamos mimozomis, nes buvo panašios į to paties pavadinimo krūminį augalą ryškiai geltonais žiedais, kuris botanikoje apibrėžiamas kaip sidabrinė akacija. Užkandis visada buvo neatsiejama šventinio stalo dalis. Ir iki šiol daugelis žmonių per Naujųjų metų šventę ruošia šias salotas. Patiekalas išties labai įmantrus ir ryškus. Ir jis ruošiamas gana paprastai iš pačių prieinamiausių produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Bulves ir morkas virkite vandenyje arba garuose, kol suminkštės su odele. Atvėsinkite ir nulupkite. Daržoves sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite, atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus ir trynius sutarkuokite vidutine tarka. Dalį trynio palikite papuošimui. Išimkite sardines iš skardinės, nuplaukite skysčio perteklių, sutrinkite žuvį šakute.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite bulvių sluoksnį, pasūdykite. Viršų ištepkite majonezo tinkleliu, naudodami kepimo maišelį. Tada išdėliokite morkas, aptepkite majonezu. Tada - svogūnus, sūrį ir vėl majonezą. Po to paskirstykite konservus ir žalumynus. Aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotais baltymais. Dar kartą užtepkite majonezo, tolygiai pabarstykite tryniais. Dėkite salotas porai valandų į šaltą vietą.
Kategorijos