Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos su žuvies konservais ir lydytu sūriu
Žuvies konservai - tai specialiai apdorota žuvis ir jūros gėrybės, kurias galima ilgai laikyti. Gamybos proceso metu išsaugomi beveik visi vitaminai ir vertingos medžiagos. Įdomu tai, kad pirmieji pasaulyje konservai buvo rasti Egipte. Tai buvo antys, keptos ir balzamuotos alyvuogių aliejuje. Iš žuvies konservų galima pasigaminti skanių salotų, pridėjus vos keletą ingredientų. Žuvies salotos iš žuvies konservų ir kiaušinių yra tikra "pagalbos lazdelė" kiekvienai šeimininkei.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu ir įsitikinkite, kad vanduo yra 2 kartus didesnis už kiaušinių lygį. Įberkite druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Kai jis išvirs, sumažinkite ugnį ir virkite burbuliuojančiame vandenyje 6 minutes. Tada kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį ir leiskite jiems atvėsti. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų. Atskirkite baltymus nuo trynių ir sutarkuokite juos smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotas salotas. Į atskirą dubenį sudėkite majonezą ir česnaką, sumaišykite. Į salotinę kaip pirmą sluoksnį sudėkite žuvį ir aptepkite ją majonezu. Tada sudėkite svogūną, aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis - baltymai, ant viršaus užtepkite majonezo. Tada uždėkite lydyto sūrio. Paskutinis sluoksnis - trynys.
Kategorijos