Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su žuvies konservais. Klasikinis receptas
Žuvies konservai puikiai dera su daugeliu salotų ingredientų. Žuvies derinys su daržovėmis: bulvėmis, svogūnais, morkomis ir burokėliais laikomas klasikiniu. Tradiciškai padažui naudojamas majonezas, sveikesnis variantas - padažas, kurio pagrindą sudaro augalinis aliejus su Dižono garstyčiomis. Galite vartoti bet kokius žuvies konservus, pavyzdžiui, šprotus. Paimkite skardinę su užrašu "137" - tai Baltijos šprotai, kurie laikomi skaniausiais.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Virtas bulves, burokėlius ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus smulkiai supjaustykite, o česnakus išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Mikserio dubenyje sumaišykite sojų padažą, Dižono garstyčias, obuolių sidro actą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Gerai suplakite.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Į gilų salotinį dubenį sudėkite supjaustytas daržoves, sudėkite šprotus, supilkite padažą, atsargiai išmaišykite.
Kategorijos