Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos su žuvies konservais, svogūnais ir bulvėmis
Salotos su konservuota žuvimi, svogūnais ir bulvėmis atrodo pergalingai, o joms paruošti reikia ne daugiau kaip pusvalandžio. Kad svogūnai būtų kvapnūs, bet ne kartūs, juos reikia užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms - taip jie išliks traškūs. Bulves ir morkas galima kepti orkaitėje arba virti mikrobangų krosnelėje - tai trunka perpus trumpiau nei įprastas gaminimas.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Susmulkinkite sardines, jei reikia, išimkite kaulus. Bulves, morkas ir kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, atskirkite į pluoštus, 1 minutę užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite, svogūnus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sumaišykite sardines su svogūnais ir sudėkite pirmąjį sluoksnį ant salotinės dugno, aptepkite padažu. Antruoju sluoksniu sudėkite bulves, pabarstykite druska, pipirais ir aptepkite majonezo padažu. Tada sudėkite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir majonezo. Paskutiniu sluoksniu paskleiskite morkas ir patepkite jas likusiu majonezu. Palikite salotas 10 min. pastovėti.
Kategorijos