Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su žuvies padažu, krevetėmis ir pisalis
Krevetės, kuriose yra folio rūgšties, B grupės vitaminų, daug jodo ir kitų naudingų medžiagų, yra daugelio rusų mėgstamas delikatesas. Physalis yra skanios ir naudingos uogos. Apie naudingąsias savybes žinoma jau seniai. Physalis prieš kelis tūkstantmečius atrado Pietų ir Centrinės Amerikos gentys. Jame yra daug askorbo rūgšties, kalio ir magnio, neleidžia susidaryti vėžinėms ląstelėms, uogų skaidulos šalina toksinus ir nuodus.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite aisbergo salotas.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, o jei pomidorai dideli, perpjaukite į ketvirčius.
Žingsnis 3
Nulupkite fizalio lapus ir perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus, kol jie įgaus švelnų aromatą.
Žingsnis 5
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, žuvies padažą, balzaminį actą ir ketvirtadalio laimo sultis.
Žingsnis 6
Sudėkite visus ingredientus į dubenį, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos